Vriendelijk, vriendelijker, vriendelijkst
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Merel
03 Oktober 2008 | Verenigde Staten, New York
1. Mijn smaakpupillen werken niet meer goed;
2. ik had heel erg honger;
3. of het was gewoon lekker!
Ik denk dat het een combinatie is geweest van de laatste twee factoren! It's amazing! :)
De stelling van vandaag: Amerikanen zijn vriendelijk.
Ik vertelde in mijn vorige blog over de metro krant (ter geheugensteuntje: Goooood morning New York). Ik heb ontdekt dat wanneer je je dag écht goed wilt beginnen een metro krant van deze mensen moet aannemen, ook al heb je de krant zojuist in de subway gelezen, gewoon nog eentje nemen bij de uitgang van Penn Station, 34th street. Gewoon doen! Je wordt daar he-le-maal happy van! Thank you sweetheart (op sommige dagen zelfs thank you baby), have a very nice day! En het maakt helemaal niet uit dat dat waarschijnlijk tegen iedereen gezegd wordt, het geeft gewoon een verdomd goed gevoel! :)
Maar het kan nog vriendelijker.
Ik vertelde dat ik de lat iedere dag een klein beetje hoger leg wat betreft mijzelf verplaatsen in de big city. Zo had ik mezelf afgelopen donderdag een klein beetje overtroffen en was ik, jawel, lost! :D En wat doe je als je verdwaalt bent, juist ja, je raakt in paniek! Ik als een gek op de kaart kijken (niet wetend dat ik op dat moment gewoon broadway aan het oversteken was) tot het moment dat ik vol in mijn zij geraakt werd door, nee geen yellow cab, ja, een fietser (klopt, die heb je ook in New York, alleen fietsen ze dan zo'n 30 km/u.)! En ik kan je verklappen, zo'n botsing is niet fijn. Niet zozeer vanwege het feit dat het zogenaamd "pijn" zou doen, maar gewoon dat je als TOERIST aangereden wordt met een KAART in je hand, op BROADWAY, door een FIETSER! Dat doet pas pijn! :D Maar goed, het was mijn fout en daar zul je voor boeten, toch? Nou nee hoor, hier in New York niet. Hier in New York wordt je omringd door mensen die vragen of het goed met je gaat, en als je dan antwoordt ja vragen ze of je het wel heel zeker weet! Dat is toch een toppunt van vriendelijk zijn?
Nu het aller vriendelijkste.
De eerste dag dat je in New York bent ga je natuurlijk koffie drinken in Starbucks, dus ik ook. Daar een koffie bestellen gaat ongeveer zo: Goodmorning miss. How are you today? Fine thank you! What's your name miss? Merel. Mrel? No, Merel. Mrol? No, Merel Medol? Yes Medol...;) Where you from miss? Netherlands. Aah that's great! Amsterdam, I looooooove it! Thank you! Here is your coffee Medol and have a good day!
Goed dan heb je je koffie, en besluit je gebruik te maken van de "free wifi." Nou zo "free" is die niet hoor! Je moet als nog een starbucks kaart kopen met tegoed en dan kun je hem 30 dagen na aankoop gebruiken, met een maximum van 2 uur per dag. Ik besloot dus niet gebruik te maken van dat gratis internet en maar gewoon van mijn koffie te genieten. Tijdens dat genieten vergat ik de tijd. Gelukkig was Empire State Building, en dus mijn school, aan de overkant, maar je moet toch wel snel 15 minuten nemen om jezelf van de starbucks naar plaats van bestemming, 63th floor esb, te verplaatsen (ivm. security, erg streng!). Eenmaal in het lokaal besloot ik wat op te schrijven in mijn agenda, guess what? Kwijt! Waar verloren? Starbucks! Na de les in hoog tempo terug, en nee hij lag niet meer op de plaats waar ik had gezeten en nee ze hadden hem niet gevonden. Das balen! Vooral omdat er veel belangrijke adressen in stonden, foto's, belangrijke papieren etc. Maar goed, that's city life en ik besloot me er niet meer druk om te maken. Volgende dag op school: 8:10 a.m. Medol? Is Medol here? Yes I'm here! I've got something for you! Guess what? Agenda! Mijn agenda was terug gebracht door een meneer die hem gevonden had in de starbucks. Hij heeft mijn schooladres in de agenda gevonden en hem keurig netjes afgeleverd. Waauw! En dat in New York! Ik denk dat ik dit het aller vriendelijkste vind!
Goed, even een kleine update over de gang van zaken hier. En dit is nog maar weinig. Het is ongelofelijk hoeveel je op een dag meemaakt één ding is zeker: het kan allemaal in New York!
Tot de volgende keer!
Veel liefs, Merel
04 Oktober 2008 - 07:31
Mem:
Het was weer waar leesplezier!
De vriendelijke Amerikanen peppen hier het humeur ook op.
Kan je eens zien wat een beetje vriendelijkheid al niet kan doen.
Vandaag veel lol met het uitzoeken van je buurt. Kijk ook maar even in het Riverside park, daar lopen ze met mooie honden!
Xxx -
04 Oktober 2008 - 08:15
Fabian:
je had niet eens verteld dat je je agenda weer terug had gevonden! leuk verhaaltje medo, tot vanavond. -
04 Oktober 2008 - 14:49
Petra:
Merel wat heerlijk om dit allemaal te lezen. Je schrijft super!! Ik blijf het (beetje jaloers) volgen. groetnis ut Joure -
05 Oktober 2008 - 16:32
Gaby:
medo, wat doe je toch met een kaart in new york als je een kompas hebt -
06 Oktober 2008 - 09:08
Kiki:
Ik zet mij e-mail adres trouwens maar even onder dit verhaal want dat lees je dan misschien sneller!
kikibosch@hotmail.com